Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκόπικρη καληνύχτα...''Τίποτα. Κοιμήσου. Εμείς τελειώσαμε. Δεν έχει δάκρυα πια. Κλαίνε όσοι στο βάθος ακόμη ελπίζουν.''Τάσος Λειβαδίτης


Eλπίδα...
Μια λέξη με τόσο θετικό νόημα είναι δυνατόν να προκαλέι πόνο και να φέρνει δάκρυα;
Δυστυχώς συμβαίνει...

Όταν ελπίζεις για κάτι τελειωμένο.Για κάτι,για το οποίο έχει βγει αμετάκλητη απόφαση και αυτή γράφει στο διατακτικό της ''Έχει τελειώσει''.Έχει κριθεί το ζήτημα πλήρως.Δεν μένουν ανεξέταστα παρεμπίπτοντα ζητήματα,δε μένουν ανεξέταστες ενστάσεις που έχουν προβληθεί,έχουν ασκηθεί όλα τα ένδικα μέσα και έχουν απορριφθεί.Γιατί λοιπόν να συνεχίσεις να επιμένεις;Γιατί να βιώνεις μια τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία;
''Έχει τελειώσει''.Ούτε αποσιωποιητικά.Αυτά δίνουν μια αίσθηση ''συνέχειας''!Διαφωνεί κανένας;Έχει παραχθεί δεδικασμένο.Το ζήτημα κρίθηκε.Δεν υπάρχουν περιθώρια επανεξέτασης.Μένει μόνο να εκτελεστεί η απόφαση.Και κάντο οικιοθελώς,με τα μέσα που έχεις,αλλιώς τα μέτρα που θα σε καταναγκάσουν να το κάνεις θα είναι επώδυνα!

Το πρόβλημα είναι ότι πληγωνόμαστε εξαιτίας της ''εικόνας'' που πλάθουμε στο μυαλό μας.
Την πιστεύουμε τόσο πολύ,που κάποιες φορές γίνεται παράλληλη πραγματικότητα.Έξακολουθεί να είναι φαντασία όμως!
Σε συνδυασμό με την ελπίδα λοιπόν ότι μια μέρα όλα θα γίνουν όπως έχουμε πιστέψει και όσο αυτή η μέρα αργεί τόσο αρνητικά επηρεαζόμαστε.Πόσο μάλιστα όταν όλα έχουν φτάσει στο τέλος τους!

Γι'αυτό και πάντα υπάρχει το παρακάτω...(εδω κολλάνε πραγματικά οι ''μαγικές τελίτσες'')
Η επόμενη μέρα!Όλα πέρασαν,αποτελούν παρελθόν.Ήταν απλά μια διαδικασία που έπρεπε να ζήσουμε για να αποκομίσουμε εμπειρία,να πάρουμε ένα μάθημα.Ποιός ο λόγος λοιπόν να ελπίζεις;Ο,τι ήταν να ζήσεις,το έζησες.Δεν έχεις κάτι να περιμένεις!Η μόνη ελπίδα που θα σου φέρει χαμόγελο είναι αυτή που θα αναφέρεται ΠΑΝΤΑ στην επόμενη μέρα... ;-)


**Είναι μια ανάρτηση κάπως στενάχωρη.Έμπλεξα και τους νομικούς όρους και το έκανα κάπως βαρύ!Πάλι κάπου θετικά προσπάθησα να καταλήξω πάντως!Σημασία έχει πάντα το Αύριο...Για το αύριο αξίζει να κάνουμε όνειρα,να ανατρέφουμε ελπίδες (πολλέεες...) στην καρδιά μας και να χαμογελάμε!Καληνύχτα!!!!**4 σχόλια:

 1. Είχα διαβάσει κάπου το εξής: άλλο η Ελπίδα κι άλλο η ξαδέρφη της η Σουλα ( εκ του ψευδαισθησούλα)!
  Που σημαίνει ότι όταν ελπίζεις χωρίς καμία λογική μάλλον έχεις ψευδαισθήσεις!
  Καλή σου μέρα γλυκιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έλενα τι ωραίο blogg!!

  Μπράβο σου!!Τώρα που γνωριστήκαμε θα τα λέμε συχνά!!Η Wonderland σου και η Ωκεανούπολη μου είναι αδελφικές χώρες!!

  Να μας κρατούν σε εγρήγορση και δημιουργικότητα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ πολύυυ!!!Και πόσο όμορφο αυτό με τις αδελφικές χώρες...!!! :-)
  Καλό βράδυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή