Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

~Hi-5 Photo~ No2

Δευτέρα πάλι και σήμερα...Όταν ξεκινούσα το παιχνίδι αυτό,δε φανταζόμουν ότι το πρόγραμμα στη σχολή θα ήταν τόσο κουραστικό και θα έχανα όλη τη μέρα μου!Να 'μαι όμως εδώ...Και σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε τα 5 αγαπημένα μας βιβλία!!!Να με συγχωρέσετε αλλά η βιβλιοθήκη στο φοιτητικό μου σπίτι ''φιλοξενεί'' κυρίως τα βιβλία της σχολής...Νομικά,βαριά (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και όλα σε σχέση με κάποιο δίκαιο...!!!
Παρόλα αυτά δε θέλω να το παινευτώ,αλλά όταν ήμουν μικρή διάβαζα πάρα πολλά βιβλία!!!Κάπου στην εφηβεία τη σταμάτησα τη συνήθεια,αν και τώρα πάντα θα εκτιμήσω ένα καλό βιβλίο και κυρίως σε περιόδους διακοπών θα επιδοθώ στο αγαπημένο σπορ... Δε θα κρύψω,βέβαια,ότι δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση...Στις διακοπές των Χριστουγέννων διάβασα Ξενόπουλο και στη συνέχεια τις ''50 αποχρώσεις του γκρι''!!!Καθαρά από περιέργεια και φυσικά δε θα το συμπεριλάβω στα πέντε αγαπημένα γιατί απλά από λογοτεχνική άποψη το θεώρησα κατώτατο του μετρίου...Έτσι όμως για να έχω άποψη θα διαβάσω και τις συνέχειες... :-p
Λοιπόν την περίοδο αυτή διαβάζω Αλκυόνη Παπαδάκη,''Το Χρώμα του Φεγγαριού''.Δεν αποτελεί μέρος της βιβλιοθήκης μου γιατί μου το έχει δανείσει μια πολύ καλή μου φίλη...Το έχω αγαπήσει!!!(Στη βιβλιοθήκη του παιδικού μου δωματίου υπάρχει ''Η Βαρκάρισσα της Χίμαιρας'' και στο μέλλον ευελπιστώ να προστεθούν κι άλλα έργα της.)







Το πρώτο βιβλίο που σαν παιδί με έκανε να δακρύσω...Μετά είδα και την ταινία,αλλά πάντα θα θυμάμαι τα κόκκινα μάτια μου όταν το τελείωσα!!!

Ε κλασσικά παιδί της γενιάς μου...Να λείπει ο Χάρι και οι φίλοι του από τη βιβλιοθήκη μου;;;

Ένα παραμύθι...Διαφορετικό,υπερρεαλιστικό...Μια αγάπη...Ένα άλογο και ένα δέντρο...
Ενός ''παραμυθά'' από τη Λήμνο!Αυτό το πήρα μαζί μου στη Θεσσαλονίκη.Δεν πιάνει και πολύ χώρο...
Το βιβλίο που διάβασα το καλοκαίρι...Για μια γυναίκα που αφέθηκε στα πάθη της,πληγώθηκε αλλά στο τέλος βρήκε τη γαλήνη και την πραγματική ευτυχία και αγάπη!Θα το θυμάμαι...Ίσως γιατί το περασμένο καλοκαίρι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου...Μαζί και το βιβλίο αυτό!!!







9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!!
    Και εγω στο δικό μου Hi5,ψηφίζω Αλκυόνη!
    Και χαίρομαι τόσο που βλέπω και άλλους να την έχουν συμπεριλάβει στα δικά τους αγαπημένα:)
    Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα...και τώρα μόλις έκανα τη βόλτα μου και έπεσα και πάνω στα δικά σου πέντε αγαπημένα!Ε ναι,αυτή η γυναίκα πιστεύω πραγματικά έχει χάρισμα από το Θεό και γράφει με αυτό το μοναδικό τρόπο... ;-)
    Καλό βράδυ και σε 'σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρώτο βιβλίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου.. Καλό μήνα και καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία Παπαδάκη τουλάχιστον έπαιξε στις περισσότερες!
    Φιλάκια!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ μάλλον πως είμαι από άλλον πλανήτη και η Παπαδάκη δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου... Μου το βάλατε όμως στο μυαλό και θα διαβάσω άμεσα ένα βιβλίο της να έχω κι εγώ εικόνα!

    Το έρωτας σαν βροχή το έχω διαβάσει δύο φορές και το αγαπώ πραγματικά, ενώ για τα Χάρρυ Πόττερ δεν το συζητώ καν! Τα έχω διαβάσει κι εγώ όλα!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Μαράκι κι εγώ ένα τέτοιο πράγμα! Να μην έχω διαβάσει ποτέ Παπαδάκη; Απο που ήρθαμε; Προς τα που πάμε; Για το Χάρρυ Πότερ ούτε να το συζητάς..σορυ αλλα δεν μου αρέσουν καθολου (εκτός κι αν τα δω με το γιο μου, τότε αλλάζει το πράγμα) Φιλιά Έλενα

      Διαγραφή
    2. Κορίτσια να διαβάσετε όπωσδήποτε...!!! ;-)
      Ευχαριστώ που περάσατε!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Λένα! Το κοριτσάκι που έχεις την φωτογραφία του σαν φόντο στο blog σου είναι κουκλί!!!!!!! Και με το κόκκινο μπλουζάκι, δίνει μια χαρούμενη νότα στη σελίδα σου!
    Το "Έρωτας σαν βροχή" μου άρεσε και εμένα πολύ. Όπως μου άρεσε και το "Μάτια μου" της Μαντά.
    Μου έκανε εντύπωση που έβαλες και το "Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας". Είναι ένα πολύ αγαπημένο παραμύθι των παιδιών μου!!!!
    "Το χρώμα του φεγγαριού" το είχα διαβάσει παλαιότερα και τώρα που μου το θύμησες είναι και αυτό από τα δανεικά κι αγύριστα. Και δεν θυμάμαι και σε ποιον το είχα δώσει.
    Χάρυ Πότερ είχα διαβάσει ένα που είχε ξεχάσει ο ανηψιός μου στο εξοχικό ένα μεσημέρι και μου άρεσε κι εμένα και ας ήμουν 32 όταν το διάβασα!!!!
    Νομίζω πως από όλους όσους συμμετέχουν στο παιχνίδι, μαζί σου συμφώνησα περισσότερερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρηκα πάρα πολύ με το σχόλιο σου!!!Και μετά την ανάρτηση συνειδητοποιησα ότι παρέλειψα αρκετά βιβλία τελικά!!!
      Ευχαριστώ που πέρασες και ελπίζω να τα λέμε!!! :-))

      Διαγραφή